Over Jolanda Howell en Met Groene Ogen

Mijn naam is Jolanda Howell en in 2018 ben ik gestart met Met Groene Ogen.

In mijn jaren als o.a. projectleider op het gebied van klant en markt bij o.a. woningcorporaties heb ik allerlei mooie projecten mogen leiden en initiëren. ‘Groen’ denken is onderdeel van mijn DNA en daarom vond ik het altijd belangrijk om een ‘duurzaam/groen’ sausje toe te voegen. Kunnen we producten lokaal inkopen? Kunnen we een biologische variant vinden? Kunnen we mensen direct of indirect inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt? Dit gaf mij altijd veel voldoening. Voor mezelf en doordat ik rekening hield met mens en planeet. Maar ook omdat het goed was voor (de naam van) mijn opdrachtgever. Zo hebben we bijvoorbeeld veel positieve persaandacht gehad door met een creatief idee 18 gezinnen in een moeilijke situatie 2 weken gratis op vakantie te laten gaan. Hier hebben we daarnaast 9 studenten op laten afstuderen. 

Het succesvol zijn in combinatie met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) inspireerde me zo dat ik als zelfstandige hiermee verder wilde en zo is Met Groene Ogen ontstaan.

Inmiddels help ik bedrijven en organisatie van bouw tot aan (semi-)overheid en van onderwijs tot aan de recreatiebranche. Ik help ze inzicht te krijgen in hun huidige situatie en vervolgens een MVO-strategie op te zetten. 

Ik geniet ervan om het enthousiasme te merken bij mijn klanten als ze zien hoeveel er mogelijk is op allerlei vlakken, zonder dat er altijd gelijk een grote investering nodig is. 

Tijdens mijn MVO-projecten heb ik samengewerkt met verschillende partijen. Zie hiervoor mijn pagina ‘referenties’.