Hieronder volgt een overzicht van waar ik je o.a. mee kan helpen. 

Groene Scan

Een 'groene 0- meting' die we gaan doen in je bedrijf. Deze scan is gebaseerd op de MVO-thema's - Medewerkers - Groen - Omgeving - Bedrijfsvoering - Klimaat Krijg snel inzicht en hierdoor duidelijkheid welke concrete stappen je kunt zetten!

MVO-programma: duurzaam succesvol!

Veel bedrijven willen wel graag 'iets' met duurzaam ondernemen/MVO, maar waar te beginnen? Bovendien is er vaak geen of weinig tijd. In dit zeer praktische en resultaatgerichte programma van zo'n 6 maanden gaan we snel en effectief met MVO aan de slag Na dit programma heb je inzicht, weet je welke maatregelen je kunt treffen, welke resultaten dit kan geven en geef je dit onderwerp een vaste plek in je bedrijf zodat je er zelf verder mee aan de slag kunt.

De onderwerpen die aan de orde komen:
- inzicht door 0-meting (Groene Scan)
- inventariseren en vaststellen wensen en ambities
- prioriteiten stellen en haalbare doelen vaststellen
- verankeren in de organisatie
- nut en noodzaak van MVO-communicatie en hoe doe je dit?
- do en don'ts
- format groene agenda voor de komende jaren
(- beleid)

Verplichte documentatie onderweg: opstellen MVO-documentatie

Binnenkort wordt verplicht om vast te leggen hoe jouw bedrijf omgaat met MVO-elementen zoals mens en planeet. In 2021 heeft de EU dit besloten in het zogenaamde CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Prettig als je alvast je inzicht, verhaal en bijbehorende informatie op orde rond het onderwerp MVO/duurzaam ondernemen.
Het geeft rust als je dan kan doorverwijzen naar een plek op de website of bijvoorbeeld een maatschappelijk jaarverslag.

Ook werkt het fijn om intern beleid te hebben op dit onderwerp.

Met Groene Ogen helpt je snel en resultaatgericht deze informatie op 'papier' te krijgen op een frisse en aantrekkelijke manier.

Meeschrijven met een aanbesteding

Steeds vaker wordt er binnen een aanbesteding gevraagd naar MVO-elementen. Bijvoorbeeld wat je al doet op duurzaam gebied, maar ook hoe je MVO/duurzaamheid denkt te gaan inzetten in de potentiele opdracht. Dit kunnen best lastige vragen zijn maar wel heel belangrijk om de opdracht binnen te kunnen halen!

Soms zijn bedrijven zich niet bewust van MVO-punten die ze toch al doen en help ik hier inzicht in te krijgen. Ook hoe je MVO kunt inzetten in de potentiele opdracht en dit te verwoorden.

En een bijkomstig voordeel: als dit eenmaal 'op papier staat' dan is dit ook weer te gebruiken voor toekomstige aanbestedingen!

Maatwerk

Graag kijk ik met je mee wat je binnen je bedrijf/organisatie nodig hebt.